Top lista

Top lista za 11.04.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Pojačana kontrola trgovačkih centara, apoteka i prodajnih objekata

Stupanjem na snagu uredbe Vlade Republike Srpske o vraćanju cijena na prethodni nivo, republička tržišna inspekcija vrši pojačane kontrole trgovačkih centara, apoteka i drugih prodajnih objekata.

Od 33 završene kontrole, zbog kršenja uredbe u jednom slučaju izrečena je kazna od 10.000 KM za pravno lice i 5.000 KM za odgovorno lice, saopšteno je iz Republičkog inspektorata.

Kontrolom cijena osnovnih životnih namirnica i proizvoda čije su cijene definisane uredbom, konstatovano je da trgovac nije korigovao cijenu za sedam artikala.

Kontrole na terenu vrše i tržišni inspektori jedinica lokalne samouprave, čime je broj izvršenih kontrola znatno veći, te su trgovci pozvani da se pridržavaju uredbe i ne izlažu riziku od kažnjavanja.

Poslije sastanka koji je održan u Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske sa predstavnicima većih trgovačkih lanaca, a kojem su prisustvovali i predstavnici Inspektorata Republike Srpske, veliki tržni centri su u pravilu odmah pristupili korekciji cijena.

Tržišna inspekcija Republike Srpske je angažovana u punom kapacitetu i nastaviće sa kontrolama kako nesavjesni pojedinci ne bi zloupotrebljavali vanrednu situaciju, dodaje se u saopštenju.

Share With: