Pojačana frekvencija vozila na graničnim prelazima

Na više graničnih prelaza jutros je pojačana frekvencija vozila na izlasku iz BiH.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske su naveli da je saobraćaj pojačan na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradiška, Gradina, Brod, Orašje, Zupci, Prisika, Deleuša i Hum.

Granični prelazi Gabela-Gabela Polje, Kozarska Dubica- Hrvatska Dubica, Vaganj-Bili Brig, Hadžin Potok-Bogovolja, Orahov Do-Slano i Duži–Imotica u naredna tri mjeseca su otvoreni kao međunarodni granični prelazi.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi nesmetano, a izmjene u saobraćaju su dionicama na kojima se održavaju trke, na području Istočnog Sarajeva i Cazina, kao i na mjestima izvođenja radova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog kvalifikacione biciklističke trke na području Istočnog Sarajeva danas će od 9.45 do 10.30 časova biti obustavljen saobraćaj na na dionici magistralnog puta Kula-Trnovo, od raskrsnice Kula do raskrsnice Krupac.

Obustava saobraćaja za danas je planirana i na magistralnom putu Cazin-Srbljani-Ostrožac od 8.00 do 20.00 časova zbog Međunarodne auto-trke na brdskim stazama. Za vrijeme obustave vozila se usmjeravaju na regionalne puteve.

Na magistralnom putu u Banjaluci, pored zgrade „Euroherc osiguranja“, danas će zbog montiranja kranske dizalice biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na magistralnom putu Bijeljina-Brčko zbog radova se saobraća usporeno od 7.00 do 17.00 časova, prolazak vozila odvija se naizmjenično.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci dok se zbog odrona na dionici Kozarac-Mrakovica vozi jednom trakom.

Vozačima se savjetuje maksimalno oprezna vožnja, prilagođenu stanju i uslovima na putu, kao i da zbog visoke dnevne temperature po mogućnosti izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana.

Share With: