Подршка сектору пољопривреде у 2024. години у износу од 585.000 КМ (ВИДЕО)

Према нацртима програма подршке сектору пољопривреде, који су усвојени на посљедњој сједници Скупштине Града Градишка и упућени у јавну расправу, из градског буџета у наредној години за подршку пољопривредној производњи  биће издвојено 585 000КМ.

Начелник Одјељења за пољопоривреду и рурални развој у Градској управи Градишка Бранко Стојнић рекао је да су у односу на прошлу годину  средства  увећана за 5 до 10 одсто.  Стојнић  је појаснио да је овогдишњи Програм подршке пољопривреди подијељен на три програма, Програм подршке пољопривреди, те  подршке руралном развоју као и  Програм кориштења средстава остварених по основу накнада од пољопривредног земљишта у 2024. години.  Он је рекао да је за Програм подршке пољопривреди превиђено 230 000 КМ. Кроз Програм подршке руралном развоју нацртом градског буџета предвиђен су средства у износу од 155 000 КМ.  Између осталог програм подразумијева  подршку младим брачним паровима,  подршка оснивању и раду задруга или удружења, затим програм подршке развоју сеоског туризма, те подршка промоцији пољопривредних производа  и одржавање пљопривредних манифестација.

Стојнић је истакао да су за Програм кориштења средстава остварених по основу накнада од пољопривредног земљишта предвиђена средства у износу од 200 000 КМ.

Нацрти програма подршке пољопривреди, који су усвојени на посљедњој сједници Скупштине града Градишка упућени су у јавну расправу, која је одржана петог и шестог децембра ове године.

Share With: