Podjela božićnih pečenica

Gradska uprava Gradiška i Centar za socijalni rad obezbjedili su 60 božićnih pečenica i prehrambenih paketa socijalno ugroženim i višečlanim porodicama, koji su im danas uručeni.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da je u ovoj akciji učestvovalo i nekoliko društveno odgovornih kompanija, te da su božićne pečenice podijeljene porodicama koje je odredio Centar za socijalni rad, na osnovu socijalne karte.

„Naša je želja da i ljudima koji su u stanju socijalne potrebe uljepšamo Božić, da i oni ovaj najradosniji hrašćanski praznik dočekaju sa punom božićnom trpezom. Želimo da svi Božić proslave na dostojanstven način i u krugu svoje porodice. Ovo je humana akcija koju Gradska uprava predvodi već nekoliko godina“, rekao je Adžić.

Direktorica Centra za socijalni rad Stana Balaban izjavila je da je ova akcija nastavak tradicije kojom se darivaju članovi udruženja lica sa posebnim potrebama, porodica sa četvoro i više djece, udruženja „Duga“ te udruženja nedovoljno mentalno razvijenih osoba

 

Predstavnici Centra, pored ostalih, uručili su poklone petočlanoj samohranoj porodici Slobodanke Majkić iz Novog Sela. Majka petoro djece se zahvalila svim dobrim ljudima koji su omogućili da ona i njena dječica osjete  toplinu Božića, te  istakla da im pored poklona još više znači osjećaj da nisu zaboravljeni na ovaj veliki praznik.

M.Malešević

N.Ristić

Share With: