Počinju „Dani dijaspore“ u Dubravama

U okviru „Gradiškog ljeta 2019.“ u Mjesnoj zajednici Dubrave večeras će početi manifestacija“Dani dijaspore“.

Član Upravnog odbora“KUD-a“Behar“ Dubrave, Fadil Suhonjić, gostujući u emisiji „Kulturni kolaž“ Radio Gradiške“ rekao je da će manifestacija trajati tri dana i dodao da će danas u 19 časova biti održano veče folklora na kojem će nastupiti devet kulturno-umjetničkih društava.

Suhonjić je istakao da će u  programu osim domaćina, KUD-a Behar, učestvovati kulturno-umjetnička društva,“Turbe “ Travnik, „Petar Kočić“ Nova Topola, „14.februar“ Debeljaci, „Dobošnica“ iz Lukavca, „Mladi Romi“ iz Viteza, „Mirkovo kolo“ Vrbaška, „Lepa Radić“ Kočićevo i KUD“Ljiljan“ iz Drenovaca iz Hrvatske.

Suhonjić je rekao da će sutra, 20. i u nedjelju, 21. na stadionu FK“Dubrave“ biti održan Memorijalni  turnir „Hatić-Ališić“na kome će učestvovati FK“Dubrave“, FK“Ljubić“ Prnjavor“, FK“Kozara“Gradiška i FK“Željezničar“Banja Luka. Prema rasporedu, utakmice će biti odigrane od 17, odnosno 19 časova.

Manifestacija“Dani dijaspore“ Dubrave održava se devetu godinu za redom, a cilj je druženje raseljenih lica koja žive van granica naše zemlje.

Share With: