Počinje vakcinacija buster dozom u Gradišci

Vakcinacija buster dozom vakcine protiv COVID-19 u Gradišci počeće u petak 22.oktobra za zdravstvene radnike dok će za prioritetne grupe građana vakcinacija trećom dozom početi u ponedjeljak, 25.oktobra.

Načelnica Higijensko-epiodemiološke službe Doma zdravlja Gradiška Slađana Tepavac, gostujući u emisiji“Aktuelno“ Radio Gradiške rekla je da su prioritetne kategorije lica starija od 65 godina, korisnici domova za stara lica, pacijenti koji boluju od hroničnih nezaraznih bolesti, osobe zaposlene u domovima za stara lica koje učestvuju u procesu njege korisnika i zdravstveni radnici kod kojih je od davanja druge doze prošlo najmanje šest mjeseci.

Tepavac je istakla da, prema preporukama, kao buster doza može se koristiti ista vakcina koja je korištena za prve dvije doze vakcinacije, a moguće je kao buster dozu primjeniti i različite vakcine.Preporuku o tome koju vakcinu treba dati za buster dozu treba da donese nadležni doktor medicine ili doktor medicine na punktu za vakcinaciju.

Uporedo sa vakcinacijom trećom dozom, nastavlja se i vakcinacija prvom i drugom dozom, prema planu Doma zdravlja Gradiška.Tepavac je naglasila da će od ponedjeljka, 25.oktobra biti promijenjena lokacija za vakcinaciju.

“Nova lokacija za vakcinaciju građana protiv kovida je prostor nekadašnje blagajne Doma zdravlja koja se nalazi u blizini Higijensko-epidemiološke službe, u krugu Doma zdravlja”, rekla je Tepavac.

Na području Gradiške, prvu dozu do sada su primila 15 244 lica, dok je sa obje doze vakcinisano 13 241 lice.

S.Vidović

Share With: