Почиње градско такмичење основних школа МОИ

Утакмицама првог кола такмичења у одбојци, у четвртак 2. фебруара у Арени Градишка у 8:30 часова почеће Мале олимпијске игре Републике Српске за основне школе. Осим у одбојци такмичења ће бити одржана и у кошарци, футсалу и рукомету.

Одбојкашко такмичење биће одиграно у категорији дјевојчице и дјечаци. Шест градишких школа има своје женске тимове(основне школе „Петар Кочић“, „Козарска дјеца“,  „Свети Сава“, „Вук Караџић“, „Васа Чубриловић“ и „Данило Борковић“ ) док ће у категорији дјечака наступити пет тимова (основне школе „Петар Кочић“, „Козарска дјеца“,  „Вук Караџић“, „Васа Чубриловић“ и „Данило Борковић“).

Такмичење у кошарци почеће 6. фебруара од 8 часова, а учешће ће узети 4 женска тима из школа „Петар Кочић“,  „Свети Сава“, „Васа Чубриловић“ и „Данило Борковић“ и 5 мушких тимова из школа „Петар Кочић“,  „Свети Сава“, „Младен Стојановић“, „Васа Чубриловић“ и „Данило Борковић“.

Турнир у футсалу МОИ почеће 16. фебруара у 8:30 часова. У категорији дјевојчица снаге ће одмјерити представнице школа  „Свети Сава“, „Младен Стојановић“, „Васа Чубриловић“ и „Данило Борковић“, а у категорији дјечака представници свих седам градишких основних школа.

Такмичење у рукомету је на програму од 22. фебруара, а утакмице у Арени почињу од 8:30 часова. У женској категорији снаге ће одмјерити представнице основних школа  „Свети Сава“, „Младен Стојановић“ и „Вук Караџић“. У мушкој категорији све градишке основне школе имаће своје представнике.

По завршетку свих лига првопласиране школе из сваке категорије пласирају се на регионално такмичење.

Г.Влаинић

Share With: