Почиње анкета о употреби информационо-комуникационих технологија у домаћинствима

Републички завод за статистику ће од сриједе 10. маја 2023. године спроводити Анкету о употреби информационо-комуникационих технологија у домаћинствима на територији Републике Српске, саопштено је из овог Завода.

Циљ анкетирања је да се добију подаци о заступљености информационо-комуникационих технологија, као што је приступ различитим уређајима (рачунар, лаптоп, таблет), приступу и учесталости коришћења интернета, информатичкој писмености становништва и слично.

Анкетирање се реализује на узорку од 3 007 домаћинстава из Српске, при чему су анагажовани овлашћени анкетари Завода који ће интервјуисање обављати телефонским путем, наводи се у саопштењу.

Прикупљени подаци су строго повјерљиви и користиће се искључиво за статистичке сврхе, а у складу са Законом о статистици Републике Српске.

Из Републичког завода за статистику Српске позивају сва домаћинства која су изабрана узорком да прихвате сарадњу, те дају одговоре овлашћеним анкетарима Завода и тако допринесу успјеху истраживања и квалитету резултата.

Анкета о употреби информационо-комуникационих технологија представља редовно истраживање на узорку које се спроводи у годишњој динамици, наводи се у саопштењу.

Share With: