Почела акција “Ретро је ин! Вози напријед, погледај назад!“

АМС РС и ауто мото друштва, у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, Министарством унутрашњих послова Републике Српске и Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске од данас, 06. јуна до 31. августа  проводиће превентивну активност под називом “Ретро је ин! Вози напријед, погледај назад!“

Лани је у саобраћајним незгодама у Републици Српској смртно страдало 6 возача мотоцикла и два возача мопеда, а теже повријеђено 55 мотоциклиста и 25 возача мопеда. У саобраћајним незгодама у којим учествују возачи мотоцикла и мопеда често страдају и путници који се превозе са њима.

Циљ провођења превентивне активности “Ретро је ин! Вози напријед, погледај назад!“  јесте повећање безбједности возача мотоцикла и мопеда у саобраћају, односно смањење броја погинулих и тешко повријеђених мотоциклиста и мопедиста, као и лица која се превозе са њима, у саобраћајним незгодама.

У току трајања кампање возачи мотоцикла и мопеда подсјећаће се на обавезу поштивања саобраћајних прописа, на значај употребе заштитних кацига и друге заштитне опреме ,као и на најчешће грешке које могу довести до ризичних ситуација и настанка саобраћајних незгода.

Возачима осталих моторних возила скренуће се пажња на потребу повећане опрезности према овим категоријама учесника у саобраћају.

Share With: