Počeo turnir u uličnoj košarci „Back to school“

Na sportskom terenu OŠ „Vasa Čubrilović“ danas je počeo trodnevni turnir u uličnoj košarci „Back to school“ koji organizuje Košarkaški klub “Lider” Gradiška .

Trener KK “Lider” Ognjenka Jovičić,  rekla je da na turniru učestvuju kategorije dječaka i djevojčica uzrasta od 2002. do 2012. godišta i sve ostale kategorije djevojaka i žena.

Ona je navela da učestvuju ekipe iz Gradiške, Kozarske Dubice i Aleksandrovca i naglasila da je turnir humanitarnog karaktera.

“Kotizacija je 5 KM, a sav prihod biće namijenjen za kupovinu školskog pribora učenicima iz socijalno-ugroženih i višečlanih porodica”, rekla je Jovičićeva.

Prema njenim riječima, osim humanitarnog dijela, cilj turnrira  je promocija ženske košarke i afirmacija što većeg broja djece da se bave sportom.

Ona je istakla da je takmičarski dio u drugom planu, da su za učesnike predviđene medalje i da će biti organizovano takmičenje u košarkaškom poligonu.

Na turniru učestvuje 30 ekipa sa preko 100 učesnika. Prvi dan turnira takmiči se kategorija 2008-2009 godište. Sutra su na rasporedu seniorke 2002-2003 godište te najmlađi učesnici 2010-2012 godište.

Share With: