Počele prijave za Program pomoći boračkim kategorijama

Fondacija „Solidarnost“ Gradske Boračke organizacije Gradiška objavila je Program pružanja pomoći materijalno ugroženim boračkim kategorijama sa područja grada Gradiška u 2021. godini.

Program obuhvata dodjelu pomoći od po 100 KM za kupovinu udžbenika za po 10 učenika osnovnih i srednjih škola, 10 mjesečnih stipendija po 80 KM za 10 učenika srednjih škola i 10 mjesečnih stipendija po 100 KM za šest studenata.

Za prijave za navedne pomoći potrebno je dostaviti dokaz da podnosilac pripada porodicama boračkih kategorija, kućnu listu, te dokaz o broju zaposlenih i broju djece školskog uzrasta u porodici, a studenti moraju da dostave i potvrdu o redovnom studiranju.

Programom je predviđena i dodjela po 200 KM pomoći za kupovinu ogrevnog drveta za 60 korisnika, te pomoći za desetodnevno banjsko liječenje za 15 korisnika.

Prijava za jednu od navedenih pomoći podnosi se lično u službi Gradske boračke organizacije Gradiška do 2. aprila ove godine, u vremenu od 8 i 30 do 14 časova.

Prednost za dodjelu pomoći imaju lica iz boračkih kategorija koje je predložila njihova mjesna boračka organizacija i koja do sada nisu koristila pomoći iz pomenutog Programa.

M.Malešević

Share With: