Top lista

Top lista za 27.02.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Počela izgradnja vodovoda u Gašnici

Radovi na izgradnji vodovoda u mjesnim zajednicama Gašnica i Orahova počeli su prije dva dana, a do narednog proljeća kada je predviđen završetak radova, biće izgrađena pumpna stanica, rezervoar i oko 17 kilometara cjevovoda, rekao je gostujući u emisiji ”Bilans stanja” Radio Gradiške direktor KP”Vodovod” Gradiška, Sandro Zeničanin.

Zeničanin je istakao da vrijednost ugovora, koji je potpisan početkom ovog mjeseca između grada Gradiška, češke kompanije „Elkot“ iz Brna i preduzeća „Građ – promet“ iz Doboja,  iznosi 1.530.000 KM.

“Projektom je obuhvaćena  izgradnja vodovodne mreže u mjesnim zajednicama Gašnica i Orahova  za više od 2000 stanovnika koji će konačno dobiti ispravnu i kontrolisanu vodu”,rekao je Zeničanin.

Zeničanin je podsjetio da je prije mjesec i po dana potpisan ugovor sa kompanijom M:tel o realizaciji sistema za daljinsko mjerenje potrošnje vode kod krajnjih korisnika i dodao da je izrada aplikacija kao i nabavka senzora u završnoj fazi.

“Ugradnja senzora u mjernoj zoni na Stočnoj pijaci koja obuhvata oko 412  korisnika trebala bi biti realizovana tokom narednog mjeseca, a prvo očitanje očekujemo 1.oktobra”, istakao je Zeničanin i dodao da ovaj pilot projekat, jedini u BiH, omogućava kvalitetniji i pravovremen nadzor obuhvaćene vodovodne mreže, te niže troškove održavanja, kao i interakciju sa građanima.

Zeničanin je naglasio da Gradiška ima dovoljne količine pitke vode i siguran sistem eksploatacije i najavio da će narednih dana u upotrebu biti pušten novoizgrađeni bunar kojim će biti objezbjeđene dovoljne količine vode za postojeće i buduće korisnike Komunalnog preduzeća “Vodovod”.

 

Share With: