Počela izgradnja novog objekta ambulante u Donjoj Jurkovici

U Donjoj Jurkovici danas je počela izgradnja novog objekta ambulante porodične medicine, čija je vrijednost 165.000 KM, a zajednički je finansiraju grad Gradiška i Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je novinarima da za izgradnju ambulante Republički sekratarijat obezbjedio 45.000 KM, a ostatak novca grad Gradiška i budžetskih sredstava planiranih za kapitalne investicije.

On je istakao da je izgradnja nove ambulnte u ovoj mjesnoj zajednici bila neophodna jer je postojeći montažni objekat ambulante izgrađen prije nekoliko decenija i neuslovan.

Adžić je naglasio da je cilj da građani na cijeloj teritoriji Gradiške imaju adekvatne primarnu zdravstvenu uslugu, koju će u novoj ambulanti dobiti i građani Donje Jurkovice i okolnih sela.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekratarijata za raseljena lica i migracije Ljubo Ninković podjetio je da ovo nisu prva zajednička ulaganja grada Gradiška i Republičkog sekretarijata, u cilju riješavanja pitanja povratnika i interno raseljenih lica.

„U 2019. godini asfaltiran je put u mjesnoj zajednici Rovine. Ovaj projekat izgradnje ambulante je sufinsiran sredstvima koja su previđena u 2020. godini, trenutno je u realizaciji izgradnja jedne zgrade sa 32 stana u Novoj Topoli, vrijednosti oko milion KM, a prošle godine su su izgrađene i useljene dvije zgrade sa 64 stana u Gradišci, čije je vrijednost bila oko tri miliona KM“, naveo je Ninković.

Direktor Doma zdravlja Gradiška Vesna Gluvić Čelić zahavalila je Republičkom sekretarijatu i gradu Gradiška na odluci da se izgradi nova ambulanta u Donjoj Jurkovici, ističući da je cilj da se obezbjede adekvatni uslovi u svih pet terenskih ambulanti na području Gradiške.

Predsjkednik Savjeta mjesne zajednice Donja Jurkovica Dragoljub Gajić rekao je da usluge ambulnte ovom selu, koja je bila djelimično renovirana, koriste pacijenti iz još šest susjednih sela.

Rok za završetak radova na izgradnji objekta ambulante je 60 dana, a izvođač radova je građevinsko preduzeće „Beton d.o.o. Gradiška“.

M.Malešević

Share With: