Племенита мисија волонтирања (ВИДЕО)

Иако одавно живимо у свијету у којем доминира материјално, данашњи Међународни дан волонтера прилика је да се подсјетимо колико је рад волонтера свјетло у таквом окружењу.

О томе су данас говорили волонтери Црвеног крста Градишке, Ања Ракита и Јанко Ћулум, који су истакли да су још у основној школи одазвали позиву да волонтирају. У оквиру градске организације Црвеног крста добили су прилике да својим дјеловањем унесу топлоту у домове корисника њихове помоћи и како истичу, непроцјењиву валуту у виду дјечијег осмијеха.

Борко Девић, секретар градске организације, осврнуо се не само на волонтерство, већ и на остале аспекте њиховог рада који су учинили да Црвени крст постане најважнији социјални партнер Градске управе.

 

Гошћа јутарњег програма била је и Вања Товарлажа, волонтер године Удружења „Мост“. Она је говорила о мотивима бављења волонтерством, међу којима је истакла чињеницу да се волонтерима пружа прилика да науче бројне вјештине и квалитетно попуне слободно вријеме изван школских обавеза.

Н.Р.

Share With: