Top lista

Top lista za 12.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Planinari „Patrije“ obilježiće stazu do Projse

Članovi Planinarskog sportskog društva „Patrija“ iz Gradiške organizovaće u nedjelju obilježavanje staze od  spomen česme “Trinaest skojevki“  do vrha Projsa, a ako uslovi dozvole i stazu do Giga.

Predsjednica ovog društva Stoja Nikšić rekla je gostujući u programu Radio Gradiške  da tokom trajanja pandemije virusa korona nisu organizovali  aktivnosti sa većim brojem ljudi, ali da je Patrija u manjim grupama obilježavala staze po Kozari.

„Planiramo u nedjelju obilježiti staze, a tokom maja ćemo sa Turističkom organizacijom raditi na postavljanju putokaza, koji će olakšati planinarenja“, rekla je Nikšićeva i dodala da je planina Kozara puna lijepih lokacija i da su prošle godine organizovali 26 akcija markiranja staza.

Ona je pozvala sve zainteresovane da im se pridruže u ovoj akciji, a članovi „Patrije“ će u nedjelju u 8 časova i 30 minuta krenuti ispred Kulturnog centra.

“Ovo je jedan od načina da se aktiviramo,  da se družimo i upoznamo našu okolinu“, rekla je Nikšićeva.

Patrija broji oko 70 članova, svih životnih uzrasta, a godišnja članarina iznosi 30 KM, za djecu preko 7 godina 15 KM, dok  djeca mlađa od 7 godina ne plaćaju članarinu.

D. Janković

Share With: