„Pismo majci“ Adresa: „Nebo“ literarni prvenac Vanje Bursać Popović

Vanja Bursać Popović gradiškoj publici juče je predstavila svoj literarni prvenac, knjigu „Pismo majci“ Adresa: „Nebo“. Promocija je održana u dvorištu Narodne biblioteke Gradiška.

Gostujući u emisiji „Kulturni kolaž“ Radio Gradiške, Bursać Popović je rekla da je knjiga objavljena u aprilu ali da je sudbina htjela da promocija bude održana u njenom rodnom gradu.

„Promocija je bila veoma uspješna i posjećena što mi je veoma drago. Zahvalna sam svima koji su došli, ali i onima koji su bili u mislima sa nama. Naročito se zahvaljujem profesorici Radani Stanišljević na predivnim riječima koja je inače i recenzent knjige. Ona je bila uz mene od samog početka mog pisanja“, rekla je  Bursać Popović.

Vanja je jednu veoma ličnu temu, pisma majci koje je pisala oko 20 godina, pretočila u knjigu koju je posvetila rano preminuloj majci.

„Majka mi je preminula kad sam imala 17 godina, a ja sam počela pisati za vrijeme njene bolesti. Pisala sam sve ono šta sam joj htijela reći i kako sam se osjećala. To je bio moj neki dnevnik u koji sam prenosila svoje misli i tugu kada nisam imala s kim da ih podjelim. To pisanje je bilo moj lijek i potreba“, dodala je Bursać Popović.

Prema njenim riječima veoma je važno voljenim osobama reći da ih volimo prije nego što bude kasno. Ona je dodala da su joj se nakon ove knjige otvorili vidici i da ima u planu nastaviti pisati, a da su joj najinteresantnije priče koje su istinite i životne.

Vanja Bursać Popović već nekoliko godina sa porodicom živi i stvara u Njemačkoj ali se uvjek rado vraća svom rodnom kraju. Žurnalistiku je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci, radila je kao novinar-dopisnik Radio-televizije Republike Srpske i Nezavisnih novina.

G.Vlainić

Share With: