Пилиповић: Улога локалног медија није ништа мање значајнија од репубичког

Гостујући у програму Радио-телевизије Градишке новинар Српскеинфо и сарадник РТВГ-а Милан Пилиповић рекао је да су оба медија радио, више од 40 година, и телевизија уназад годину дана, свједоци и актери историје града.
Он је истакао да је улога локалног медија значајна, ништа мање значајнија од регионалног или републичког. Биљежење онога што је од значаја за локалну заједницу је велики изазов и одговорност.
Локални медији су несхваћени у својим срединама због неразумјевaња комплексности стварања програма, јер за прилог од једног минута потребно је и око сат времена рада.
Градишка треба да буде поносна на РТВГ и све људе који ту раде.
„Током протеклих 12 мјесеци запослени у РТВГ-у забиљежили су бројне приче, били на свим важним догађајима и мјестима, информисали о животу Градишке у свим друштвеним сферама“ рекао је Пилиповић и додао да сматра да су у овом кратком року запослени учинили могућим што је за многе немогуће.
„Ако погледамо друге телевизијске станице, РТВГ је у врху по квалитету програма; од садржаја који емитује, од студијског наступа, од техничке исправности па даље“, истакао је Пилиповић.

Г.В.

Share With: