Top lista

Top lista za 04.07.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

„Pikado iz bloka“ u nedjelju u Gradišci

Humanitarna organizacija ”Srbi za Srbe” organizuje  humanitarni turnir ”Pikado iz bloka” u Gradišci. Turnir će se održati u kafe baru ”Naš kafić”  u nedjelju, 28. juna sa početkom u 15 časova.

Član ove organizacije Stefan Babić rekao je gostujuću u programu Radio Gradiške da će sredstva prikupljenja od ovog turnira biti iskorištena za pomoć jednoj socijalno ugroženoj i višečlanoj porodici iz Gradiške.

“Svi su dobro došli na ovaj turnir, simbolična uplata je 5 KM, i očekujem da će biti zainteresovanih, ovo je aktivnost koja se organizuje u nekoliko gradova Republike Srpske i Srbije koju organizacija Srbi za Srbe organizuje povodom Vidovdana”, dodao je Babić i napomenuo da ako situacija sa virusom korona dozvoli planiraju u avgustu organizovati “Trojku iz bloka”.

 On je naglasio da je ova organizacija imala zapažene aktivnosti tokom protekle dvije godine i da su prikupljenim sredstvima desetočlanoj  porodici Đurić iz Čatrnje kupili traktor , dok su desetočlanoj porodici Gajić u Romanovcima renovirali i nadogradili kuću.

Babić  je rekao da su sve akcije bile uspješne i da su cilj ostvarili uz pomoć Gradske uprave, gradiških privrednika, sponzora i donatora.

Organizacija “Srbi za Srbe” na području Gradiške postoji od 2017. godine. Djeluju na području Republike Srpske, Srbije, Austrije, Švajcarske, Švedske, Njemačke, Australije, Kanade i drugih zemalja, s tim da poseban akcenat stavljaju na pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, Federaciji BiH, Sjevernoj Makedoniji i Hrvatskoj.

All-focus

Share With: