Top lista

Top lista za 06.06.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Pijačni barometar za četvrtak 21. maj

Ovog četvrtka na gradiškoj Zelenoj pijaci brojni prodavači su izložili svoju raznovrsnu ponudu voća, povrća i drugih prehrambenih proizvoda.

Svoje proizvode izložio je i Dejan Stanišljević koji kaže da je prekid rada uzrokovan korona virusom uticao jako loše na prodaju zbog ograničenog kretanja starijeg stanovništva koje najviše kupuje na Zelenoj pijaci.

On je istakao da se najbolje prodaje mlado povrće, zelena salata, špinat, blitva, mladi luk i krompir.

Kilogram mladog kupusa je  0.80 KM, paradajza od 2 do 4 KM kao i krastavaca. Nešto jeftinija je zelena salata, kilogram je 2 KM, a mladi krompir je 2 KM koliko košta i kilogram špinata. Po cijeni od 2 KM danas se može kupiti mlada cvekla. Prasa je 2,5 KM i karfiol 3 KM.

Kilogram tikvica košta 2,5 KM, krastavaca 2 KM, grah 4 do 5 KM po kilogramu dok je kilogram mrkve 1,5 KM. Kilogram šampinjona iznosi 5 KM.

Cijena jagoda kreće se od 2 do 4 KM, trešanja  od 3 do 4 KM, dok je kilogram banana i limuna  2,5 KM, jabuke su 2 KM, kruške su od 1,5  do 2,5 KM, dok su narandže 1,5 KM.

Kilogram kukuruznog brašna iznosi 1,5 KM dok se za 1 KM može uzeti 4 do 5 jaja.

Kilogram meda iznosi 15 KM.

Kilogram orasa je 15 KM, a lješnika 18 KM.

Prodavači su pored sezonskog voća i povrća izložili i mnogobrojno cvijeće, a na tezgama se mogu naći maćuhice, ledići, kadifice, viseće cvijeće, muškatle, lozice.

Share With: