Top lista

Top lista za 08.08.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Pijačni barometar

Na gradiškoj zelenoj pijaci ovog četvrtka kupci su najviše tražili sezonsko voće i povrće, rasad povrća i cvijeće.

Nada Ilić iz Vilusa koja se proizvodnjom cvijeća bavi više od 15 godina, kaže da je potražnja za cvijećem veća nego prethodnih godina. Ona je dodala da je uspjela prodati gotovo sve što je proizvela i dodala da su cijene od pola marke, koliko košta parkovsko cvijeće, do 7 KM koliko koštaju viseće korpe. Kojićeva je dodala da se najviše traži sulfinija, kadifica, ledić, lozica kao i viseće korpe.

Prodajom je zadovoljan i Slobodan Kojić  iz Mašića koji se više od 40 godina bavi proizvodnjom rasada povrća.“Trenutno se najviše traži paradajz, paprika, krastavac, lubenica, dinja, kupus“, istakao je Kojić i dodao da je cijena rasada u čašici od 70 feninga do 1,5KM.

Osim cvijeća i rasada povrća kupci su tražili sezonsko povrće i voće, čija je ponuda bila dobra. Kilogram jagoda iznosi od 4 do 6 KM,  a prvih ovosezonskih trešanja 5KM. Kilogram jabuka je od 1,5 do 2 KM, banane su 2,5 KM, narandže od 2,5 do 3 KM, a limun 5KM.

Kilogram paradajza iznosi od 2 od 2,5KM koliko košta i krastavac, paprika je 3,5, kupus 1KM, zelena salata od 2 do 2,5KM, luk mladi 3KM, crveni 2, a bijeli 10 KM. Kilogram mladog krompira je od 1,5 do 2,5 KM.

Odlukom Štaba za vanredne situcije Grada Gradiška rad tržnicama na malo do 25.maja,  ograničava se od 7 do 15 časova.

Share With: