Top lista

Top lista za 19.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Pandemija virusa korona nije zaustavila rad Udruženja “Crvena ruža“

Udruženje žena “Crvena ruža“ iz Gradiške akcenat u svom djelovanju stavlja na humanitarni rad, a ove godine pokrenulo je inicijativu za zaštitu prirodnog dobra, šumskog kompleksa nadomak grada.

Predsjednica pomenutog udruženja Gordana Todorović gostujući u emisiji“Žene i mogućnosti“Radio Gradiške, istakla je da je plan da se na prostoru budućeg prirodnog dobra održavaju zelene učionice i druge aktivnosti koje imaju za cilj promociju zaštite životne sredine.

„Želimo da pokažemo da ljudi svojim primjerom mogu doprinjeti boljem i ljepšem okruženju“, naglasila je Todorovićeva i dodala da dobrih ideja imaju još.

Kako je navela, plan je da u narednoj godini, u saradnji sa Turističkom organizacijom i Razvojnom agencijom našeg grada realizuju određene aktivnosti.

„Dobili smo poziv za saradnju i od poljoprivrednog klastera GLS i nadamo se da ćemo ostvariti dobru saradnju“, rekla je Todorovićeva koja je prije dvedeset godina odlučila da postane preduzetnik i napusti posao medicinskog radnika, posveti se porodici ali i svoje iskustvo pretoči u nešto organizovano i da svojim iskustvom pomogne ženama preduzetnicama.

Govoreći o redovnim aktivnostima udruženja, Todorovićeva je naglasila da su zbog trenutne epidemiološke situacije  sve aktivnosti realizovali online i da nisu prekidali svoj rad.

Udruženje koje je 2014.godine  osnovano s ciljem da pomogne pojedincima i da doprinos promociji kulturne baštine gradiškog kraja,  proteklih  godina pomoglo je više pojedinaca, kroz obezbjeđenje namještaja, odjeće, obuće, hrane kao i školskog pribora za  učenike,a naš kraj predstavili su na brojnim manifestacijama u zemlji i regionu i zemljama EU.

Share With: