Top lista

Top lista za 10.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Pandemija virusa korona negativno uticala na aktivnosti SRD „Amur“

Sportsko-ribolovno društvo „Amur“ iz Gradiške odgodilo je sve predviđene aktivnosti ovog proljeća zbog pojave virusa korona, rekao je u izjavi za Radio Gradišku Slobodan Golić tehnički sekretar ovog društva.

Golić je naveo da je zbog korona virusa odgođeno takmičenje u okviru samog spotskog društva, Prvenstvo Republike Srpske, Premijer liga i ostala takmičenja, te da je za subotu 22. juna zakazan sastanak u Sarajevu gdje će se konačno utvrditi koja će takmičenja biti održana.

On je istakao da je prodaja dozvola pala za 30 odsto u odnosu na prethodne godine zbog toga što aktivno članstvo zbog mjera koje su donesene nije moglo da se kreće i da ide na rijeku Savu.

„Situacija se popravlja i u toku ove godine izdato je  87 ribolovnih dozvola, dok je taj broj ranijih godina bio 150 “ naveo je Golić.

On je dodao da trenutno imaju problem sa promjenljivim nivoom vodostaja Save, da je riblji fond na zadovoljavajućem nivou, te da je problem sa vještačkim jezerima koja presušuju i gdje više ne rade poribljavanje.

„Prošle godine izvršili smo poribljavanje potkozarskih rijeka Lubine, Vrbaške i Crne rijeke, dok ove godine za to nemamo sredstva“ dodao je Golić.

On je naveo da „Amur“ trenutno ima jednog ribočuvara i više volontera koji će polagati ribočuvarski ispit.

Golić je nagalsio da svake godine organizuju školu ribolova kako bi zainteresovali mlade, ali da mali broj njih nastavi da se bavi ovim sportom kad odrastu.

„Ove godine nismo organizvoali školu ribolova zbog epidemije virusa korona, ali ćemo na jesen pokušati to da uradimo“ dodao je Golić.

SRD“ Amur“ Gradiška u prosjeku broji oko 250 članova od kojih 80 odsto čini starija populacija stanovništva.

Share With: