Озваничен завршетак радова у улици Козарских бригада у Градишци (ВИДЕО,ФОТО)

Завршени су радови на реконструкцији саобраћајнице и уређења простора у дијелу улице Козарских бригада у Градишци. Ове активности Градска управа је реализовала у сарадњи са Развојним програмом уједињених нација (UNDP), кроз пројекат „Унапређење ефикасности локалних услуга“ –  ПИПЛС, којег финансира Швредска, а имплементира UNDP, у сарадњи са локалним заједницама.

Презентацијом резултата наведеног пројекта у просторијама Градске управе Градишка, представници Града Градишка, извођача радова и UNDP-a су озваничили успјешан завршетак активности.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић нагласио је да Град има вишегодишњу успјешну сарадњу са UNDP-ом. „Најзначајнија добробит овог пројекта огледа се у побољшању доступности јавних услуга грађанима и привредницима Градишке“, рекао је Аџић и додао да је путем пројекта обезбијеђена и материјална добит, 90 000 КМ, што чини дио укупне инвестиције која износи 600 000 КМ.

Водитељ пројекта „Унапређење ефикасности локалних услуга – ПИПЛС“ Маја Смрзлић  нагласила је да је град Градишка, међу 18 партнерских јединица укључених у имплементацију овог пројекта, остварио изузетне резултате у реализацији пројектних активности и на тај начин обезбиједио бесповратна средства за реализацију ове инвестиције. Такођер је најавила да ће UNDP и у наредној години, кроз пројекат ПИПЛС, бити партнер Градишци на сличним пројектним активностима.

Осим адаптације дијела улице Козарских бригада, која је раније била оптерећена, посебно због саобраћања према здравственим установама, изграђен је паркинг простор са 26 мјеста и више од 400 метара бициклистичке стазе, уређен и проширен парковски простор, те обезбијеђени и други припадајући садржаји.

С.Т.

Share With: