Ove sedmice u Gradišci stručna predavanja i pregledi za djecu sa smetnjama

Stručno predavanje pod nazivom „Rana intervencija i rehabilitacija djece sa različitim oblicima razvojnih poremećaja“ u Gradišci će u četvrtak, 22. avgusta, održati doktorica Milijana Selaković i logoped Katarina Bojović iz Beograda. Predavanje će biti održano u 11 časova u amfiteatru Bolnice Gradiška.

Tim ordinacije „dr Selaković“ će obavljati preglede u Domu zdravlja Gradiška od srijede 21. do petka 23. avgusta .

Predsjednik Udruženja roditelja djece s autizmom „Duga“ Gradiška, koje organizuje predavanja i preglede za djecu sa poteškoćama u razvoju, Saša Kasagić, rekao je, gostujući u programu Radio Gradiške, da su u protekle dvije godine imali dobru saradnju sa doktoricom Selaković i da nastavljaju tu saradnju.

Kasagić je naveo da su predavanja namjenjena ranoj intervenciji koja je jako bitna i podrazumijeva uključivanje djeteta sa poteškoćama od druge godine što daje puno više šanse da dijete do polaska u školu ostvari značajan napredak.

On je rekao da je prijavljeno 21 dijete za pregled, od kojih je 16 članova Udruženja.

„Doktorica Selaković je jedan od najvećih stručnjaka za djecu sa poteškoćama na prostoru bivše Jugoslavije. Organizovani pregledi u Gradišci znače puno za roditelje koji će dobiti adekvatne savjete za daljnji rad sa djecom i za potrebne terapije“, naglasio je Kasagić.

U Udruženju trenutno ima 35 djece uzrasta od dvije do devetnaest godina. Kroz različite aktivnosti i radionice nastoje da pruže podršku i djeci i članovima porodice.

Share With: