Otvorena manifestacija Atelje na otvorenom „Dr Borislav Šokčević“

U organizaciji Zavičajnog muzeja Gradiška, Grada Gradiška i Turističke organizacije Gradiška, danas je otvorena dvodnevna humanitarna manifestacija Atelje na otvorenom ‘’Dr Borislav Šokčević’’, na kojoj učestvuju slikari iz Gradiške i Banja Luke čije će slike biti otkupljene od strane pravnih i fizičkih lica, a sredstva donirana u humanitarne svrhe.

Direktor Zavičajnog muzeja, Bojan Vujinović istakao je da je manifestacija organizovana u znak sjećanja za doktora Borislava Šokčevića velikog humanitarca koji je kroz svoja umjetnička djela pokušavao da riješi određene probleme u gradu.

“Tu tradiciju smo nastavili i mi u okviru”Gradiškog ljeta”.Ovo je već treća godina zaredom kako organizujemo pomenutu manifestaciju”, rekao je Vujinović i podsjetio da su prethodnih godina sredstvima od prodatih slika uredili ljetnu pozornicu Zavičajnog muzeja i dječije igralište vrtića”Cipelići”.Vujinović je rekao da će ove godine novac prikupljen od prodaje slika biti doniran za izgradnju gradske česme u Spomen parku.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradiška, Davor Glišić istakao je da je cilj manifestacije promocija kulturnog stvaralaštva i kulturnog života Gradiške.”S druge strane manifestacija ima i određenu simboliku i težinu  jer se organizuje u znak sjećanja na doktora Borislava Šokčeviča koji je ostavio neizbrisiv trag u kulturnom i društvenom životu Gradiške.

Predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Gradiške, Milovan Čikić, rekao je da su  ovakve manifestacije značajne i za umjetnike, jer je to prilika za razmjenu iskustava, ali i druženje.

“Ovo je i jedan vid edukovanja jer umjetnici koji se okupe na ovakvim manifestacijama imaju različite načine slikanja i tokom druženja razgovaramo o  umjetnosti i družimo se”, istakao je Čikić.

Manifestacija Atelje na otvorenom ‘’Dr Borislav Šokčević’’,dio je „Gradiškog ljeta 2019. godine, a biće otvorena i sutra, 21.juna od 12 časova.

Share With: