Отворена изложба „Сретно пути којима сам шет’о”

У оквиру манифестације „Градишка јесен“ вечерас  је у Културном центру Градишка отворена изложба слика“ Сретно пути којима сам шет’о”, Драгана Лајшића.

„Градишка публика наредних 20-так дана, кроз изложене слике Драгана Лајшића имаће прилику да упозна посебног и аутентичног домаћег умјетника, који није толико познат јавности иако се умјетничким радом бавио више од 40 година“, овим ријечима описује умјетника и његов рад, Синиша Видаковић, историчар умјетности.

Изложене слике по први пут су представљене јавности захваљујући Ненаду Јањетовићу, Драгановом пријатељу који је купио и на поклон добио изложене али и још десетак других слика које брижљиво чува у свом дому у Прњавору.

Према ријечима Јањетовића, Драган је инспирацију проналазио у природи и традицији али и у души човјека.

Драган Лајшић рођен је у Сводни код Новог Града. Умјетничким радом бавио се више од 40 година, а за живота је приредио више самосталних и групних изложби, од Приједора, Новог Града, Сводне, Костајнице, Бањалуке, Сарајева, Београда. Сахрањен је код цркве на Брезицима, у родном мјесту које је неизмјерно волио и својим дјелом прославио и овјековјечио.

С.Видовић

Share With: