Otvorena izložba slika sa kolonije “Bardača – Srbac 2021”

U galeriji Zavičajnog muzeja u Gradišci sinoć je otvorena izložba slika sa ovogodišnjeg trideset osmog saziva Likovno-ekološke kolonije “Bardača – Srbac 2021”.

Direktor Centra za kulturu i sport Srbac Radovan Mitraković rekao je da je ovogodišnja kolonija u Bardači, koja je trajala od 26. juna do 4. jula, okupila 14 akademskih slikara iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Švedske.

Mitraković je izrazio zadovoljstvo što će zahvaljujući dobroj saradnji sa Zavičajnim muzejom Gradiška i gradiška publika imati priliku da u narednim dani pogleda dio od ukupno 42 slike sa ovogodišnjeg saziva.

On je naveo da je tokom 38 godina Likovno-ekološke kolonije “Bardača – Srbac” nastalo vise od 650 slika, dodajući da je prvi saziv održan 1984. godine.

“Sve slike se čuvaju na adekvatan način, a novina je da smo uz pomoć Vlade Republike Srpske i opštine Srbac uspjeli da zvršimo projekat nove galerije koja bi u skorijoj budućnosti trebala da bude smještena u prostorijama bivšeg Doma mladih u Srpcu”, istakao je Mitraković.

Direktor Zavičajnog muzeja Gradiška Bojan Vujčić rekao je da je otvaranje ove izložbe odličan uvod u ovogodišnju Likovnu koloniju Gradiška, koja će biti otvorena 26. avgusta na jezeru u Lamincima.

M.Malešević

Share With: