Top lista

Top lista za 12.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Otvorena izložba slika nastalih na 17. Likovnoj koloniji u Lamincima

U Zavičajnom muzeju u Gradišci večeras je otvorena izložba umjetničkih djela koja su nastala na 17. likovnoj koloniji u Lamincima.

Stručni saradnik za kulturu i religiju u Gradskoj upravi Gradiška, Slavko Mekinjić otvorio je izložbu, pri čemu je rekao da je Gradska uprava podržala rad 17. Likovne kolonije u Lamincima kao i samu izložbu.

„Gradska uprava je obezbjedila sredstava za izradu depoa u prostorijama Kulturnog centra Gradiška i nadamo se da će to uskoro biti završeno jer ćemo tako moći sačuvati ova djela koja su danas izložena i djela iz prethodnih saziva“,dodao je Mekinjić.

Direktor Zavičajnog muzeja Bojan Vujinović rekao je da su oni suorganizatori izložbe te da je glavni organizator Udruženje likovnih umjetnika Gradiška zajedno sa Kulturnim centrom i  Turističkom organizacijom i da su uglavnom izložena djela na kojim  su motivi Gradiške, prirodni motivi sa jezera Laminci i apstrakcija.

Akademski slikar iz Gradiške i organizator ove izložbe Milovan Čikić rekao je da je na 17. Likovnoj koloniji u Lamincima nastalo preko 20. umjetničkih djela koja su izložena u Zavičajnom muzeju, a da je ove godine na koloniji učestvovalo deset eminentnih slikara iz Srbije i Republike Srpske.

Čikić je istakao značaj  likovnih djela za lokalnu zajednicu koja  nastaju na likovnim kolonijama i dodao da je na dosadašnjim sazivima likovnih kolonija  nastalo oko 300 umjtničkih djela koja su pospremljena u Kulturnom centru.

Izložena su djela akademskih slikara: Miodraga i Mirjane Anđelković iz Niša, Emilije Boroja iz Novog Sada, Maje Bojić iz Prijedora, Sanje Umićević iz Novog Grada, Jelene Maleš iz Banja Luke, Nataše Gojković iz Banja Luke i akademskih slikara iz Gradiške.

Izložba će biti otvorena narednih 15 dana za  posjetioce.

Share With: