Otvorena izložba pasa „Dog šou Gradiška 2019“

Na stadionu FK „Omladinac“ u Brestovčini  danas je otvorena  izložba pasa „Dog šou Gradiška 2019“, u okviru koje će biti održane 2  međunarodne izložbe, jedna državna i specijalke 3, 5, 7, 8 i 9 FCI grupe. Ovom izložbom počela je tradicionalna manifestacija “Gradiška jesen 2019“.

Izložbu je otvorio Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić koji je izrazio zadovoljstvo organizacijom ove izložbe koja ima međunarodni karakter i bilježi rekordnu posjećenost takmičara sa ukupno 1563 pasa koja će se takmičiti.

Adžić se zahvalio Kinološkom udruženju „Moj pas“ Gradiška koje je svojim energičnim radom i zalaganjem organizovalo izložbu na svjetskom odnosno međunarodnom nivou.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije grada Gradiška Miloš Vujinić, rekao je da ova manifestacija koja je uvrštena u „Gradišku jesen 2019“  ima veliki značaj za razvoj turizma u Gradu Gradiška.

„Imamo 1563 prijave, 123 rasa, 24 države na jednom mjesti i svi smještajni kapaciteti su popunjeni, ovo postaje jedna prepoznatljiva manifestacija kako u Republici Srpskoj tako i u BiH“, dodao je Vujinić.

Menadžer izložbe, Miodrag Bošnjak rekao je da izložba protiče u najboljem redu, te da su svi izlagači i sudije zadovoljne organizacijom što potvrđuje da je u Gradišci organizovana jedna od najboljih izložbi u regionu.

„Svaka treća rasa koja postoji na svijetu  danas je  zastupljena u Gradišci, najviše  takmičara je iz Italije ali imamo takmičare i iz Indije, Tajvana i SAD-a. Gradiška je prepoznatljiva po kvalitetnim nagradama i pored pehara i rozeti ove godine uvedeni su kristalni tanjiri sa graviranim naznakama zašto se dodjeljuju“, dodao je Bošnjak.

Za sutra, odnosno u  nedjelju 8. septembra, predviđeno je zatvaranje izložbe.

Share With: