Отворен вртић „Јежић“ у Горњим Подградцима

У Горњим Подградцима данас је отворен вртић „Јежић“ који ће радити у оквиру градишке Јавне предшколске установе „Лепа Радић“, као њен пети вртићки објекат на подручју Градишке.

Вртић је смјештен у објекту основне школе „Младен Стојановић“, а за грађевинске радове и адаптацију просторија, инвентар и дидактички материјала Градска управа Градишка и Влада Републике Српске издвојили су око 157.000 КМ.

Директор Јавне предшколске установе „Лепа Радић“ Сузана Иваштанин навела је да ће у овом објекту бити смјештена једна мјешовита група дјеце узраста од три до шест године, те да је у скоријем периоду планирано и отварање вртићке групе дјеце јесличког узраста.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Горњи Подградци Звјездан Панић рекао је да су заједно са руководством основне школе „Младен Стојановић“ прије годину покренули иницијативу за отварање вртића, те захвалио градоначелнику, Градској управи и Влади Српске који су омогућили да се овај пројекат реализује.

Он је додао да је циљ био да дјеца из Подградаца буду на једном мјесту, због чега је и одлучено да вртић буде у објекту основне школе.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да Градска управа настоји да равномјерно улаже средства у развој свих мјесних заједница, додајући да је ово само једна од инвестиција које су реализоване у Горњим Подградцима.

Аџић је навео да је у плану и изградња један мање пословне зоне у Горњим Подградцима, у којој би били створени услови за запошљавање више од 100 радника.

„Овакве инвестиције омогућиће останак младих људи у Поткозарју, Градишци и Републици Српској“, закључио је Аџић.

Свечано отварање вртића „Јежић“ у Горњим Подградцима уприличено је у оквиру програма обиљежавања Дана града Градишка – 24. априла.

М.Малешевић

Share With: