Otvoren turnir u malom fudbalu u Kruškiku

U Kruškiku je večeras otvoren petnaesti jubilarni turnir u malom fudbalu. Turnir se igra u dvije kategorije, u kategoriji juniora prijaveljeno je 11 ekipa dok je u senioroskoj konkurenciji prijavljeno 20 ekipa iz Gradiške,drugih gradova i opština Republike Srpske i jedna ekipa iz Hrvatske.

Organizator turnira, Denis Šmitran rekao je na otvaranju turnira da će turnir trajati od 1. do 15. jula  u zavisnoti od vremenskih prilika te da će utakmice odigravati svaki dan od 19 časova.

„Nagrada za 1 mjesto u seniorskoj konkurenciji iznosiće 5 000 KM, a za drugoplasiranu ekipu 1 000 KM, dok će u juniorskoj konkurenciji nagrada za prvo mjesto iznositi 300 KM, a za drugo 100 KM“ dodao je Šmitran.

Načelnik Odjeljena za društevene djelatnosti Davor Glišić rekao je  ovom prilikom da je Gradska uprava prepoznala značaj ovog turnira  i uvrstila ga u program Gradiškog ljeta te da ova manifestacija okuplja veliki broj mladih.

„Što se tiče sportskih manifestacija u sklopu Gradškog  ljeta preostala su još tri događaja a to su Državno prvenstvo u sporstskom ribolovu, Državno prvenstvo u kajaku i  kanuu i Ulična košarka“ istakao je Glišić.

Turnir u malom fudbalu “Gradiška-Kruškik 2019.” podržala je Gradska upava Gradiška i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Share With: