Otvoren treći Međunarodni muzički festival “KozArs”

U Kulturnom centru u Gradišci večeras je otvoren treći Međunarodni muzički festival “KozArs”. Festival je otvoren scenskim nastupom “Stand Down” u izvođenju poznatog beogradskog glumca  Nebojše Milovanovića.

Milovanović je rekao je da mu je izuzetno zadovoljstvo  što je dio ovog festivala, koji je veoma dobro posjećen  te da ova predstava u svom izvođenju  ima dosta muzičkih elemenata što predstavlja jednu specifičnost koja nije uobičajena za pozorišna izvođenja.

Organizator festivala Željko Galonja rekao je da se publici predstavio poznati beogradski glumac, sa mnoštvom recitacija  uz muzičku pratnju te da je “KozArs”  jedan oblik turizma u kulturi ili kulturnog turizma, koji ističe  one najbolje društveno- istorijske , pa i geografske resurse Kozare i Potkozarja kroz umjernost.

 Zamjenik gradonačelnika Gradiške Dragana Ilić rekla je da je organizator prijatno iznenadio organizacijom i dovođenjem poznatog glumca, što predstavlja veliki značaj  za kulturu i Gradišku.

Festival “KozArs” održava se uz podršku Gradske uprave i u okviru programa “Gradiškog ljeta”, koje organizuje Turistička organizacija grada Gradiška

Share With: