Top lista

Top lista za 24.10.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Otvoren 27. šahovski memorijal „Sveto Guskić“

Dvadesetsedmi Memorijalni šahovski turnir „Sveto Guskić“ otvoren je danas u Osnovnoj školi „Mladen Stojanović“ u Donjim Podgrdacima.

Na turniru koji je pozivnog karaktera i čije završnica se igra sutra, učestvuje ukupno 35 šahista, što je do sada rekordan broj učesnika, a među njima je i deset mladih takmičara.

Turnir u seniorskoj konkurenciji se igra po švajcarskom sitemu i po prvi put je rejtingovan za FIDE RAPID listu, a šahisti u omladinskoj konkurenciji takmiče se u zasebnoj kategoriji, po Bergerovom sistemu.

Memorijal „Sveto Guskić“ jedan je od rijetkih šahovskih turnira u Republici Srpskoj koji se 27 godina održava u kontinutetu, a organizuje se u znak sjećanja na poginulog borca Vojske Republike Srpske, koji je slobodno vrijeme koristio za druženje uz partiju šaha.

Sveto je radio kao inženjer šumarstva u Šumskom gazdinstvu Gradiška, a osim šaha, igrao je i fudbal u „Slobodi“ iz Donjih Podgradaca.

Članovi Organizacionog odbora turnira su na godišnjicu Svetine smrti, 8. februara, na njegovom grobu prislužili svjeće i položili cvijeće i  posjetili porodicu Guskić.

I ove godine, Organizacioni odbor turnira i Fondacija „Sveto Guskić“ nagradiće na prijedlog nastavničkog vijeća OŠ „Mladen Stojanović“ dvoje uspješnih učenika ove škole, koji su lošijeg materijalnog statusa.

Share With: