Отворен 19. Сајам меда „Здравомед“ Градишка

У Градишци је данас отворен 19. Сајам меда и пчелињих производа „Здравомед 2023“. Своје производе на сајму је представило 13 излагача, већином из Градишке.

 

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је Здравомед постао бренд Градишке и важна манифестација, не само за Градишку већ и за Републику Српску. Аџић је нагласио да је Здравомед прилика да се представи прави еколошки мед и други пчелињи производи и подсјетио да Град Градишка, субвенционише пчеларску производњу. Валентина Перић, директор Туристичке организације, која је заједно са удружењима „Аморфа“ и Пчеле- биље“ организовала и овогодишњи „Здравомед“,  навела је да је манифестација постала традиционална и да су учесници задовољни посјетом али и продатим количинама меда. Осим излагача из Градишке, мед и друге пчелиње производе, љековите траве као и разне приправке, изложили су и гости и Дрвара и Петрова. У оквиру Здравомеда, у парку „Мост“ градоначелник Зоран Аџић засадио је медоносно дрво ликвидамбар. Директор Туристичке организације Валентина Перић навела је да су ову активност, која ће од ове године постати саставни дио Сајма меда, реализовали у сарадњи са КП „Градска чистоћа“ Градишка.

Градишка Сајам „Здравомед 2023“ у Видовданској улици у Градишци траје до суботе, а посјетиоци мед, производе од меда и љековите приправке могу да купе у времену од 10 до 17 часова.

С.В.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=rthCb8rmqxE[/embedyt]

Share With: