Top lista

Top lista za 10.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

“Otvarač za konzerve” pred gradiškom publikom

Premijera predstave “Otvarač za konzerve” Gradskog pozorišta Gradiška  odigrana je u srijedu  u maloj sali Kulturnog centra Gradiška, dok će prva repriza biti odigrana u subotu.

Direktor Gradskog pozorišta Gradiška i glumac u predstavi Draško Vidović rekao je gostujući u emisiji “Kulturni kolaž” Radio Gradiške da su sa radom na predstavi počeli u januaru ove godine, ali da su zbog situacije sa virusom korona bili primorani da stanu sa radom.

“Premijera je trebala biti izvedena 27. marta na Međunarodni dan pozorišta, ali smo zbog poznate situacije bili primorani da stanemo sa radom, a postepenim smirivanjem , nakon više od dva mjeseca nastavili smo sa radom i gradiška publika je, iako u specifičnim uslovima ograničenja broja gledalaca uživala u predstavi”, rekao je Vidović i dodao da će kada uslovi dozvole predstavu igrati na otvorenom.

Vidović je rekao da se sa radnjom predstave mnogi mogu identifikovati jer se na neki način govori o trenutnoj situaciji, o dvojici ljudi u jednoj vrsti karantina i izolacije.

“Situacija u predstavi se vrti dva čovjeka  koja su usljed svjetske kataklizme, odnosno eksplozije u fabrici žvaka koje su nakon toga  zalijepile cijeli svijet, ostali sami u borbi  da prežive”, napomenuo je Vidović.

On je dodao da je rad na predstavi bio zahtjevan i da je potrebna precizna glumačka igra i saigra između glumaca.

Režiju predstave potpisuje Stojan Matavulj, a u predstavi pored Draška Vidovića igra i glumac Admir Mešić.

Share With: