Основци из Нове Тополе и екипа Омладине Црвеног крста, побједници Градског такмичења екипа прве помоћи

Поводом обиљежавања Свјетског дана и Недjеље Црвеног крста у Градишци је данас одржано Градско такмичење екипа прве помоћи из реалистичког приказа повреда и обољења. На такмичењу је учествовало 7 екипа Подмлатка и 3 екипе Омладине.

Главни судија такмичења др Маријан Јанковић рекао је да су дјеца показала завидно знање и да омладина из године у годину, након обуке, има све бољи приступ пружању прве помоћи.

У категорији Подмлатка прво мјесто заузела је екипа основне школе Петар Кочић из Нове Тополе, друго основне школе Данило Борковић и треће школе Младен Стојановић Горњи Подградци.

 У категорији средњих школа и клуба младих Црвеног крста прво мјесто припало је екипи Омладине Црвеног крста, друго Гимназије и треће Средње Стручне и техничке школе.

Тања Дмитровић из ОШ „Петар Кочић“ Нова Топола рекла је да воли помагати људима и да је то разлог што се укључила у активности Црвеног крста.

Ивана Сарајлић је члан Омладине Црвеног крста Градишка. Према њеним ријечима важно је да сваки човјек зна пружити прву помоћ унесрећеном.

Првопласиране екипе Подмлатка и Омладине учествоваће на Регионалном такмичењу из прве помоћи, које би требало бити одржано  у Лакташима у суботу 13. маја.

Осим Градског такмичења екипа прве помоћи, током Недјеље Црвеног крста биће организоване и бројне друге активности.

Секретар ГО Црвеног крста Градишка Борко Девић рекао је да ће у сриједу, 10. маја посјетити одјел породилишта и уручити пригодне пакете породиљама и деке одјелу.

Представници Црвеног крста организоваће и хуманитарне активности, посјету вртићима као и основцима уручење чланских картица Црвеног крста.

 

Г. Влаинић

Share With: