ОШ „Петар Кочић“ организује концерт „Подијељена срећа два пута је већа“

Основна школа „Петар Кочић“ Нова Топола организује концерт „Подијељена срећа два пута је већа“ Подршке удружењу родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“ Градишка. Концерт ће бити одржан сутра, 16. јуна у 19 часова у великој сали Културног центра Градишка.

Помоћник директора Основне школе „Петар Кочић“ Јелена Маринковић рекла је да су са задовољством прихватили позив да буду носиоци ове хуманитарне активности.

„Нама је циљ да се рад „Дуге“ подржи куповином улазница. Желимо да на тај начин покажемо хуманост, да знамо да постоје дјеца с аутизмом  који су неодвојиви дио друштва“, навела је Маринковић позвала све заинтересоване да учествују у овој хуманитарној активности.

Предсједник Удружења родитеља дјеце с аутизмом „Дуга“ Градишка Саша Касагић рекао је да је концерт значајан како за финансијску подршку „Дуге“ тако и због препознатљивости њиховог рада и развијања свијести о потребама дјеце с аутизмом.

 „Дјеца „типичног“ развоја већ трећи пут организују овакве концерте кроз које ће спознати да постоје и другачија дјеца која имају исте потребе“, нагласио је Касагић.

Предвиђен је богат културно-умјетнички програм у којем ће учествовати дјеца из свих седам основних школа са подручја Градишке, ученици Основне музичке школе „Бранко Смиљанић“ и полазници ЈПУ „Лепа Радић, као и дјеца чланови Удружења „Дуга“.

Подршку су продајом улазници пружили и ученици градишких средњих школа.

Цијена улазнице је 3 КМ, а сав приход од продаје биће намијењен за редовне активности и квалитетнији рад Удружења родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“ Градишка.

Д. Јанковић

Share With: