OŠ „Kozarska djeca“ organizuje humanitarnu manifestaciju „Kad se male ruke slože“

Osnovna škola „Kozarska djeca“ Kruškik organizovaće u utorak 11. juna u 19 časova u Kulturnom centru Gradiška humanitarnu manifestaciju „Kad se male ruke slože“, a sav prikupljeni novac biće doniran gradiškom Udruženju roditelja djece sa autizmom „Duga“.

Inicijativa za organozovanje ove manifestacije potekla je od učiteljice u Osnovnoj školi „Kozaraksa djeca“ Miroslave Vasić, koja je istakla da je prvobitno bilo planirano da u programu učestvuju samo učenici ove škole, ali da su se pozivu za učešće odazvali i učenici svih ostalih osnovnih škola sa područja Gradiške.

Vasićeva je navela se ideja da se organizuje ova manifestacija potekla iz razloga što tri učenika iz njenog odjeljenja koriste besplatne tretmane koje pruža Udrženje „Duga“.

„Cilje da se postaknu i duge škole, ustanove i građani, da pomognu Udrženju „Duga“, jer su njihova djeca i naša djeca, a tretmani koje pružaju i nama olakšavaju rad sa tom djecom“, naglasila je Vasićeva, i navela da će u programu manifestacije , osim učenika, učestvovati i djeca iz Udruženja „Duga“.

Vasićeva zahvalila na podršci upravi škole, učenima, učiteljima i nastavnicima, a posebno roditeljima, koji učestvuju u pripremi manifestacije.

Direktorica Osnovne škole „Kozarska djeca“ Zora Malešević istakla je da je ova škola poznata po tome da učestvuje u brojnim humanitarnim aktivnostima, te da podršva sve te aktivnosti, posbno humanitarnu manifestaciju „Kad se male ruke slože“, jer je ona i potekla od učiteljice i učenika ove škole.

Za manifestaciju „Kada se male ruke slože“, zbog velikog interesovanja građana, u prodaju je pušteno 1200 ulaznica.

Share With: