ORK „Kozara“ počinje pripreme za narednu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske

Omladinski rukometni klub „Kozara“ Gradiška izborio je u prošloj sezoni opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske, a pripreme za novu sezonu, u kojoj će im opstanak i dalje biti glavni cilj, počinju u nedelju 4. avgusta.

Zamjenik prdsjednika Upravnog odbora kluba Nikola Stepanović rekao je, gostujući u programu Radio Gradiške, da je borba za opstanak bila teška i da su ponosni na svoje igrače jer su na treninge morali da putuju u Srbac, gdje su i odigravali domaće utakmice.

On je zahvalio upravi srbačke dvorane, koja im je dala povoljne uslove, ali i Gradskoj upravi grada Gradiška i komunalnom preduzeću „Vodovod“, bez čije finansijske pomoći ne bi mogli da se takmiče.

„Trenutno se takmičimo van našeg grada i stalno smo gosti, pa i razumijemo što za sada nemamo podršku privrednih subjekata iz Gradiške. Nadamo se da će se sve promjeniti na bolje kada se završi izgradnja gradiške dvorane, da ćemo imati više sponzora i mnogo više djece koja će trenirati i igrati rukomet“, naglasio je Stepanović.

On je istakao da će ekipa od nedelje početi sa bazičnim pripremama na gradskom stadionu u Gradišci, koje će trajati petnaest dana, te da takmičarska sezona počinje 14. septembra.

„Ambicije su i dalje vezane za opstanak jer je i plasman u Prvu ligu bio ogroman uspjeh, obzirom na trenutne uslove i činjenicu da su svi u klubu amateri, od igrača do trenera, i ne primaju nikakvu naknadu. Iamo većinom mlade domaće igrače iz Gradiške, a tako će ostati i ubuduće“, dodao je Stepanović.

Omladinski rukometni klub „Kozara“ ima i oko 50 igrača u tri omladinske selekcije, a Stepanović kaže da će izgradnjom dvorane njihova budućnost i budućnost rukometnog sporta u Gradišci biti izvjesnija.

On tvrdi da je rokomet sport u koji vrijedi ulagati i gdje se mogu postići zapaženi rezultati, dodajući da mnogi zaboravljaju da je rukomet najtrofejniji sport u Republici Srpskoj i da JE banjalučki „Borac“ jedini klub iz Srpske koji je bio prvak Evrope.

„Na tome se treba graditi budućnost sporta, a nadam se da ćemo imati bolje uslove za razvoj igrača, iako smo i u posljednjim godinama imali rukometaše iz Gradiške koji su otišli u veće klubove“, rekao je Stepanović.

On je zahvalio I upravi „Borca“ koja im mnogo pomaže u razvoju kluba, prate razvoj igrače „Kozare“, a onim najtalentovanijima pruža mogućnost da se oprobaju u dresu ovog rukometnog velikana.

Share With: