Top lista

Top lista za 29.01.2022.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Organizovano druženje za djecu sa smetnjama u razvoju

U organizaciji Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška danas je u Eko centru „Svi smo mi dio vas“u Gašnici  organizovano druženje djece sa smetnjama u razvoju. Predsjednik pomenutog Udruženja, Dragoslav Šinik izjavio je da je riječ o djeci koja u okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Srpske“, borave u Prijedoru od 20.do 24.juna.

„U Gradišci danas boravi 27-ro djece u pratnji roditelja i za sve njih smo, uz pomoć naših prijatelja pripremili prigodne poklone i upriličili bogat zabavni program.Cilj nam je da se djeca osjećaju ugodno i slobodno, da osjećaju da su dio nas“, rekao je Šinik i dodao da ovakva druženja mnogo znače i djeci i roditeljima. Šinik je naglasio da roditelji djece sa smetnjama u razvoju imaju iste probleme i dijele istu muku bez obzira gdje živjeli i dodao da su ovakva druženja prilika da se razmijene iskustva  i ostvari bolja komunikacija među njima.

Predsjednica Udruženja roditelja“Podrži me“ iz Kosovske Mitrovice Ivana Rakić istakla je da djeca sa smetnjama u razvoju, sa Kosova i Metohije, četvrti put borave u Republici Srpskoj,a drugi put u Gradišci. Ona je istakla da je za djecu sa smetnjama u razvoju najvažnija socijalizacija i da se jako raduju svakom putovanju i druženju, posebno putovanju u Republiku Srpsku.“Republika Srpska je nešto čime se mi ponosimo na Kosovu i Metohiji, Republika Srpska stoji čvrsto iza našeg udruženja , mnogo nam je pomogla i zato smo mnogo srećni što smo ovdje“, istakla je Rakićeva.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov izrazio je zahvalnost organizatorima na današnjem druženju i svemu onome što su pripremili za djecu. „Djeca koja su danas gosti Gradiške su djeca za koju gradimo Dnevni centar u Kosovskoj Mitrovici. Oni u okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije“, a u organizaciji Odbora, borave u hotelu u Prijedoru. Želimo da im pružimo ono što nemaju na Kosovu i Metohiji, a to je sloboda i želimo da vide da imaju veliki broj prijatelja u Republici Srpskoj“, istakao je Arlov.

Za 70-tak djece i njihovih roditelja iz Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška i 27 djece sa Kosova i Metohije, upriličen je bogat zabavni program uz prigodne poklone i učešće fijakera, motociklista, Helikopterskog servisa Republike Srpske i drugih prijatelja udruženja.           S.Vidović

Share With: