Организован тромјесечни програм у Градишци

Укупно 143 дјеце у Градишци ове године похађа тромјесечни образовно-васпитни “Програм припреме дјеце пред полазак у школу”. Осим у ЈПУ “Лепа Радић” програм се проводи у основним школама “Вук Стефановић Караџић” у Турјаку, “Младен Стојановић” у Горњим Подградцима,  “Свети Сава” у Дубравам и “Козарска дјеца” у Крушкику.

Овај програм организује се од почетка марта до краја маја и посебно је значајан у руралним, мање приступачним срединама, али и у урбаним срединама које немају предшколску установу. Ове године у основној школи у Крушкику програм који се већ годинама реализује похађа 15 будућих ђака првака.

Директор ОШ „Козарска дјеца“ Крушкик Стојанка Мајданац, каже да су то дјеца која нису похађала програм предшколског образовања тако да је циљ да се упознају са школом да се социјализују. Истиче да имају и више дјеце у односу на претходне године, јер су родитељи препознали значај програма.

У „Програм припреме дјеце пред полазак у школу“ у градишким вртићима укључено је ове године 67 дјеце, у школи у Турјаку 11, а по 25 будућих ученика у школама у Горњим Подгрaдцима и у Дубравама.

Н.М.

Share With: