Опуштено, a о врло важним темама (ФОТО, ВИДЕО)

У оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2, у Градишци је одржан мотивациони говор Касима Татића, дугогодишњег професора на Економском факултету у Сарајеву. Својим предавањем „Интелектуални дернек“, које му је донијело посебну пажњу јавности, показао је како се врло озбиљне и важне теме могу спојити с хумором, музиком и забавом, а учесници на лежернији начин подсјетити на важност свакодневног учења и истраживања.

Професор Касим Татић пред студентима стоји више од 40 година. Богато искуство радом у образовању, али и у међународним организацијама, на врло интересантан начин преноси посјетиоцима својих предавања.

Говори о креативности – да ли је она дар или вјештина, промјенама – да ли су прилика или опасност и другим важним питањима. У Градишци је младима говорио о мотивацији, како би их потакнуо да себе виде у бољем свјетлу. Тако ће, каже, бити спремнији да се покрену и у приватном животу, а и на добробит заједнице у којој живе. Ово врло инспиративно предавање, није прошло без музике и гитаре, која је Татићев вијерни пратилац у многим активностима.

Предавања, уз финансијску подршку Европске уније, широм БиХ, организује Развојни програм уједињених нација, са циљем да инспиришу и подстакну младе људе на постизање нових достигнућа.

С.Т.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=uWZv3bfbbtw[/embedyt]

Share With: