Опрез због мокрих коловоза, магле и одрона

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су јутрос мокри и клизави, магла смањује видљивост дуж ријека, а на дионицама у усјецима повећана је опасност од одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због радова на мосту „Богдановац“ измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука и постављена је сигнализација која ће до 15. новембра регулисати саобраћај.

На дионици регионалног пута Рача-Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја, ради регулисања улаза и излаза возила градилишта, која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола, измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због бушења и минирања на каменолому Шахин Камен биће привремена обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Маглај, у мјесту Трбук, град Добој до 30. септембра, између 11.00 и 15.00 часова, на начин да ће радови трајати у току једног дана до 15 минута.

До краја године обустављен је саобраћај за сва возила и пјешаке у Бањалуци у Улици пут српских бранилаца, у зони моста преко Широке Ријеке, због реконструкције моста преко Широке Ријеке, односно изградње новог моста. За вријеме обуставе, теретни саобраћај ће бити преусмјерен на брзи пут Бањалука-Лакташи.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Share With: