Опрез, мокри и клизави коловози

Саобраћај се у Републици Српској одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима. Због ниских јутарњих температура скреће се  пажња на могућу поледицу нарочито на дионицама у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима. У котлинама и дуж ријечних токова магла и ниска облачност смањују видљивост. Возачима се савјетује да  возе опрезно, вожњу прилагоде стању и условима на путу те да на пут не крећу без зимске опреме.

Због већег одрона, у прекиду је одвијање саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 101, Црна Ријека – Јајце. Алтернативни правац је преко Мркоњић Града.И на свим осталим дионицама у усјецима и поред камених косина скрећемо пажњу на учестале одроне.Измијењен је режим одвијања саобраћаја, због изградње пословног објекта (бензинске станице) на одмаралишту Лужани запад на ауто путу Е-661 Градишка –Бања Лука.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола, измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева М-I 101 Градишка-Нова Топола и М-I 102 Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.На ГП нема дужих задржавања.

Share With: