Опрез, коловози мокри, а видљивост смањена

На већини путева у Републици Српској саобраћај се јутрос одвија по мокрим и клизавим коловозима. У котлинама и дуж ријечних токова, скрећемо пажњу на смањену видљивост због магле,мјестимично врло густу, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз. Возачима савјетујемо максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу, те подсјећамо да је у БиХ, без обзира на временске услове, обавезно посједовање зимске опреме.

Због излијевања воде на коловоз,  у прекиду је одвијање саобраћаја на дионици рег.пута Подграб –Јахорина у мјесту Лисовићи.

На магистралном путу МI-111 Сарајево-Фоча, забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе преко 3,5 тоне и преусмјерен је преко Романије.

До 18.11.2021. године, до 18:00 часова, због реконструкције коловоза, потпуно е обустављен саобраћај за сва возила на дионици магистралног пута МI-102 Драксенић-Врбашка. Алтернативни правац за путничка возила је путни правац: Градишка-Подградци-Јабланица-Сјеверовци-Божићи-Козарска Дубица,а за теретна возила Градишка-Бања Лука-Приједор-Козарска Дубица. Напомињемо да се ово Рјешење о забрани саобраћаја неће односити на возила којима се врши достава на територији гдје се изводе радови, за возила локалног становништва као и на возила хитних служби.

На граничним прелазима  нема дужих задржавања.

Share With: