Top lista

Top lista za 04.03.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Onomatobleja Show stiže u Gradišku

Satirična predstava,  Onomatobleja Show, biće izvedena u Kulturnom centru Gradiška u ponedjeljak 21.oktobra u 20 časova.

Dobro poznata ekipa satiričara iz Mostara pod nazivom Onomatobleja, kroz humor želi ukazati na besmisao stereotipa i njihove opasnosti na zdrav razum.

“Posmatrali smo našu stvarnost i pretočili je u jezik satire. Smatramo da kada neku predrasudu izdvojimo iz konteksta i kažemo je na pozornici, onda publika postaje svjesna njene apsurdnosti – tako nastaje humor Onomatobleje. Predstava sadrdži elemente stand-up komedije, skečeve, imamo čak i rap-battle. Odlučili smo da napokon riješimo pitanje ko je počeo rat, ko je pobijedio u ratu i čija je Bosna i Hercegovina, i shvatili smo da je najbolji mogući način rap-battle“ – objasnili su autori Onomatobleja Showa, objasnili su autori Onomatobleja Showa, Nikola Rončević, Omer Hodžić i Luka Marijanović koji u predstavi igraju lepezu živopisnih likova, čija imena su: Random Lovac,  Zdena Pičeta,  Đontra, MC Third Entity, MC OG ShnjakaBo i svi Ostali. Kroz formu stand-up komedije, trojica glumaca suprotstavljaju se sveopštoj stereotipizaciji bh. društva.

Onomatobleja Show, na svojoj turneji, obišla je brojne gradove: Prnjavor, Mrkonjić Grad, Banja Luku, Trebinje, Ljubinje, Bihać, Konjic, Prozor, Čapljinu, Ljubuški, Stolac, Jablanicu, Bugojno, Zenicu, Fojnicu i Sanski Most.

Ulaz na predstavu je besplatan, a predstava nije primjerena mlađim od 15. godina. Predstava i turneja nastali su pod okriljem mostarskog OKC Abrašević, u sklopu projekta BHRI.

Dva su načina na koji možemo prevazići predrasude: razvijanjem svijesti o njima i širenjem pogleda na svijet. I jedno i drugo nudi vam Onomatobleja Show, predstava koja bojama britkog humora obilježava jesen 2019.

Share With: