Omladinski savjet Srbac organizuje 24. avgusta Prvi „Bardača Blobbing 2019“

Omladinski savjet iz Srbac organizovaće u  subotu 24. avgusta u Sportsko-rekreacionom centru na Bardači takmičenje u skokovima sa vazdušnog jastuka, takozvanog blobinga (blobbinga), koji je vrlo atraktivan u svijetu.

 Predsjednik Omladinskog savjeta opštine Srbac Branko Grahovac  rekao je da će se  prvi „Bardača Blobbing 2019“ sastojati  od cjelodnevnog programa i niza drugih takmičenja koja počinju  od 10 časova, kada će biti organizovano takmičenje u pecanju ribe udicom na plovak za uzrast do 14 godina.

 “U 12 časova na programu je  trka na dušecima za starije od 14 godina, a od 13 časova dječija štafeta u kojoj će moći učestvovati ekipa sa najviše četiri učesnika. Starosna granica u dječijoj štafeti nije određena s tim da ukupan zbir godina sva četiri učesnika ne smije preći 40 godina starosti”, kaže Grahovac i dodaje  da je centralni dio događaja planiran  u 15 časova, kada će se ekipe takmičiti u atraktivnim skokovima i zabavnom odbacivanju u vazduh.

 „Skokovi će se izvoditi u ekipama od po tri osobe, a svaka ekipa imaće pravo da izvede po dva skoka. Nagrade će osvojiti tri ekipe koje prema ocjenama stručnog žirija uspiju izvesti najatraktivnije skokove. Među članovima žirija biće i nekoliko javnih ličnosti sa prostora banjalučke regije. Pravo učešća će imati samo punoljetna lica”,naveo je Grahovac.

 On je dodao da će se prijave za sva četiri takmičenja tog dana moći izvršiti neposredno pred početak takmičenja, te pozvao roditelje sa svojim mališanima, djecu, omladinu i stale građane Srpca i okolnih opština i gradova da dođu na ovaj spektakl, jer je vrhunska zabava zagarantovana za sve uzraste.

 Omladinski savjet Srbac za sve učenike i posjetioce obezbijedio je besplatnu hranu i piće, ulaz na sportsko-rekreacioni centar biće slobodan , a prijave za takmičenja su takođe besplatne.

 Posjetioci će  imati priliku da ostave humanitarni prilog za liječenje 36-ogodišnje Snježane Popadić Repović iz Srpca, majke maloljetnog djeteta, koja boluje od karcinoma.

 U muzičkom  programu  učestvovaće  Ansambl narodnih igara „Lijevče“ i КUD „Đerdan“, a u večernjim časovima je  planirano zajedničko druženje uz muziku za sve učesnike takmičenja i posjetioce.

Generalni pokrovitelj manifestacije je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Share With: