OKK Kozara predstavio tim za predstojeću prvoligašku sezonu

Omladinski košarkaški klub Kozara iz Gradiške predstavio je tim i nove dresove u kojima će nastupati u predstojećoj sezoni Prve košarkaške lige Republike Srpske, koja počinje ovog vikenda.

Trener Kozare Bojan Bajić rekao je da se nakon više od deset godina tim iz Gradiške vraća na prvoligašku košarškašku scenu Republike Srpske i da je prvi cilj opstanak u ligi.

„Ako nam se ukaže prilika da budemo u vrhu tabele mi ćemo to zanti iskoristiti, jer je ovo skup dobrih mladih momaka koji su u odličnoj atmosferi veoma dobro trenirali cijeli pripremni period. Za sada imao 15 igrača, sa dva kadeta koji su priključeni prvom timu“, dodao je Bajić.

Kapiten ekipe Ognjen Bilanović istakao je da su pripreme protekle odlično i da spremi dočekuju otvaranje sezone u Areni Gradiška i prvu utakmicu protiv Sokoca.

„Očekujemo da će dvorana bit puna svaku utakmicu, a mi ćemo podršku navijača u uprave kluba znati da opravdamo na terenu“, naglasio je Bilanović.

Predsjednik OKK Kozara Boris Nenad rekao je da je uprava kluba obezbjedila veći dio finansijskih sredstava, nove dresove koji su predstavljeni i ostalo što je potrebno za nesmetano takmičenje.

Nenad je istakao da je ekipa ispunila sve postavljene zadatke u pripremnom periodu i da je uvjeren da će ostavriti i takmičarski cilj, a to je da obezbjede opstanak u ligi i na kraju sezone budu u sredini tabele.

„Ne opterećujemo se velkim ciljevima i mogućim plasmonam u prve četiri ekipe. Bitno je da ekipa prikaže što bolju igru i da što više publike dođe na tribine gradiške Arene. Imamo dosta mlad tim, sa prosjekom od 21 godinu i sigurno je da će biti dosta grešaka, ali uz podršku publike nadamo se što boljim rezultatima“, zaključio je Nenad.

U nedjelju od 17 časova u Arenu Gradiška, u 1.kolu Prve lige Republike Srpske, košarakaši Kozare dočekiju ekipu Sokoca.

M.Malešević

Share With: