Top lista

Top lista za 10.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Oduzet duvan i tehnička roba

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH sproveli su dvije odvojene akcije na području Gradiške i Banjaluke, prilikom kojih su privremeno oduzeli novu tehničku opremu i duvanske prerađevine ukupne vrijednosti oko 115.000 KM.
U mjestu Dubrave službenici UIO privremeno su oduzeli nove laptop računare, “pametne satove” i mobilne telefone raznih robnih marki stranog porijekla bez dokumentacije o provedenom carinskom postupku u BiH.

Vrijednost privremeno oduzete robe je oko 18.000 KM, a protiv odgovornog lica biće pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom, saopšteno je iz UIO.

U akciji na području grada Banjaluka, obavljen je pretres zbog sumnje u nelegalno prometovanje akciznih proizvoda, te je pronađeno 2.750 paklica ručno punjenih cigareta, 140 paklica drugih cigareta raznih robnih marki i oko 493 kilograma rezanog duvana neobilježenog akciznim markicama koje izdaje UIO.

Pronađeno je i 50.000 komada filtera sa ovojnicom i mašinice za ručno punjenje cigareta, a ukupna tržišna vrijednost sve oduzete robe procjenjuje se na 96.500 KM.

UIO BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080020607 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda.

Share With: