Одржано предавање под називом „Шта је вјештачка интелигенција“

У просторијама Развојне агенције Градишка односно у ХАБ-у О78 одржано је предавање под називом „Шта је вјештачка интелигенција“. О основним концептима, врстама учења вјештачке интелигенције и гдје се све примјењује говорила је продукт менаџер за машинско учење Дејана Угреновић. Она је истакла да је вјештачка ителигенција присутна свуда око нас, у паметним телефонима, фејзбуку, и другим сличним стварима. Додала је да вјештачка инелигенција представља развијање машина и програма на начин који се може окарактерисати као интелигентни.

Дејана Угреновић је у Градишци завршила основну школу те је жељела да присутнима пренесе своје дугогодишње искуство које је стекла широм свијета, радећи у престижним свјетским универзитетима и компанијама.

Предаваању је присуствовао градоначелник Градишке Зоран Аџић који каже да је тема о којој се говорило веома актуелна и да је град поносан на нашу суграђанку Дејану која је постигла успјех и одлучила да своје знање подијели са нама.

„Градска управа подржава младе људе на разне начине а једна од њих је и овај савремен простор и опрема која омогућава младим да се осамостале и покрену свој посао.Омогућили смо им да имају почетно радно мјесту и да се развијају у послу“ додао је Аџић.

Менаџер ХАБ-а Наташа Ристић каже да је ова тема акутелна , те да овај простор служи за окупљање младих из  области ИТ и све оне који се желе тиме бавити.

Такође је рекла да планирају организовати сличне састанке и окупљања на којима ће се говорити о темама као што је вјештачка интелигемција.  Ускоро  организовати предавање о дигиталној безбједности.

Н.М.

Share With: